Bra utrustning för dig som tävlar med cykel

Keeley Berge      -    3 Views

Bra utrustning för dig som tävlar med cykel

Att vara tävlingscyklist kräver en del utrustning. Det räcker inte att ha en cykel för att kunna prestera bra. I Färjestadens Cykelaffär finns allt du behöver och lite till. Utbudet är brett för att alla ska kunna hitta någonting som passar.

A och O är förstås att ha en bra cykel. Vilken cykel du behöver beror på vilken typ av cykling du sysslar med. Terrängcykling kräver kraftigare däck och bättre stötdämpning, medan många tävlingsgrenar och tävlingsklasser kräver någon typ av racercykel. Välj cykel med omsorg för att du ska bli nöjd.

Rätt utrustning är viktigt

Att ha rätt utrustning är viktigt för att tävlingarna ska gå bra. Det finns speciella kläder för cyklister som andas bra och som gör att du kan röra dig fritt. De brukar även ha fickor där du kan ha näringsgel, mobil och annat du vill ha med dig när du cyklar.

Ska du köra en lång, populär tävling som Tour de France kräver det att du är väl förberedd. Här i Sverige är det ganska kallt om vintern men du behöver ändå hålla konditionen uppe. Då kan en motionscykel vara bra att ha. Men du kan även cykla i dåligt väder om du har rätt utrustning. Kolla upp vad du behöver och gör rätt inköp.